Afla acest truc al ochilor si citeste in spatele lor

Distribuie:

Share on facebook

Salut! Sa intelegi si sa aplici aceste cunostinte iti baga un As in maneca, deoarece putine persoane cunosc faptul ca ochii atunci cand comunici se misca in functie de zona de unde vin informatiile de la creier. Cand cunosti aceste detalii, poti fi sigur ca nu vei mai inghite gogosile pe care altii ti le vand iar tu esti cu un pas inainte. De aceea am scris in continuare cum poti sa citesti si ce ai nevoie sa stii pentru a cunoaste ce se intampla in mintea celuilalt. Acest “truc”este folosit de catre psihologii de top atunci cand comunica cu pacientii. Citeste in randurile ce urmeaza tot ce trebuie sa stii.

Cum iti vorbesc ochii?

Prima data am aflat despre asta la cursul de nlp-practitioner, apoi in numeroasele carti pe care le-am citit despre comunicare. Stiam ca in ochi se pot vedea multe afectiuni ale corpului, ca ochii oglindesc intentiile unei persoane, ca emotiile puternice umezesc ochii, dilata pupilele si pot aparea diferite manifestari, dar nu intelegeam expresia “Cand iti vorbeste un om, observa ceea ce iti spun ochii”.  Iar asta ar arata cam asa:

ochii

 

 

 

Aceasta imagine confirma ceea ce spun oftalmologii si anume ca ochii sunt doar instrumente de detectat iar procesarea si inregistrarea imaginilor este facuta de catre creier. Ceea ce nu spun acestia si nici nu e treaba lor sa o faca, este ca ochii se misca intr-un anumit fel in functie de procesul pe care il executa.

Pas cu Pas exemplificat!

Tinand seama de faptul ca imaginea indica felul in care noi vedem ochii celorlalti trecem la urmatoarele:

V.a– atunci cand persoana din fata noastra face apel la o experienta din viata ei pe care a trait-o, atunci ochii acesteia se vor situa in dreapta noastra sus.  Mergi la cea mai apropiata persoana si intreab-o ce culoare are camera ei. Urmareste-i ochii!

A.a– cand cineva isi aminteste sunete ochii ei vor fi in dreapta si la mijloc. Intreaba pe cineva. Cum te striga prietenii?

D.i– daca cel din fata noastra incepe sa vorbeasca cu el, adica sa poarte un dialog interior, ochii vor fi situati in dreapta noastra jos.

C.i– cand intrebam “ce culoare ti-ar place sa aibe camera ta?” vom vedea privirea celuilalt in stanga noastra sus deoarece el construieste o imagine cu ceea ce am cerut.

C.s– “cum ar ciripi o pasarica ragusita?” sunt convins ca ochii celui pe care il privesc sunt in stanga mea la mijloc.

C.e– “cum te simti cand este foarte frig afara?” urmareste ochii persoane-i pe care o intrebi.

Exista si situatia in care ochii sunt indreptati inainte. Procesul care se intampla in acel moment este de vizualizare. Indiciul asupra semnificatiei ni-l ofera pozitia capului.

Cele de mai sus se potrivesc ca o manusa persoanelor dreptace, insa la unele persoane care sunt stangace am intalnit ca cele vorbite sa fie inversate. Insa fii calm! E doar o chestiune de timp si exercitiu pana cand iti vei da seama exact cum functioneaza.

Retine!

Acesta este doar un element de comunicare non-verbala si este extrem de important ca in timpul discutiilor sa urmaresti si celelalte aspecte cum ar fi postura, mimica, gestica si elementele de paralimbaj. Nu este recomandat sa te bazezi doar pe un singur indiciu. Asta te poate duce in eroare si concluziile tale sa fie incorecte. Totusi, mai bine sa gresesti si sa inveti decat sa-ti fie teama ca gresesti.

Multumesc ca ai urmarit acest articol pana la capat si te invit sa dai subscribe caci doresc sa-ti trimit niste super materiale care sa te ajute in dezvoltarea ta personala.

 

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile