Află aici care sunt cei 5 piloni ai unei sanătăți de fier

Distribuie:

Share on facebook

Buna ziua tuturor și bine vă regăsesc adunați în jurul articolelor de pe alphaman.ro, site-ul unde informațiile vorbesc de la sine.

Datorită faptului că este foarte cald iar senzația de moleșeală ne acaparează, m-am gândit că v-ar fi util să citiți un material în care se vorbește despre cei 5 piloni ai unei sănătăți de fier.

Dacă vrei să afli ce poți face ca să ai o inimă puternică și un sistem nervos tânăr, te invit să citești în continuare informațiile din acest articol scris cu mare drag pentru tine.

Zilele trecute într-o discuție, cineva încerca să mă convingă că sănătatea omului se bazează exclusiv pe zestrea genetică. Nu vroia să accepte nici cum vreun argument care spune că sănătatea corpului poate fi menținută, se păstrează se reîmbunătățește, etc. Totul este alb sau negru, fără cale de întoarcere. Practic această persoană de care îți povestesc vroia să mă determine să cad în capcana pesimismului și a victimismului.

Pentru a veni cu contraargumente și pentru că persoana respectivă nici nu m-a lăsat să explic câteva chestiuni ce țin de întreținerea stării de sănătate m-am gândit că poate tu ai fi curios să afli care ar putea fi câteva lucruri simple și tot odată atât de semnificative pentru optimizarea stării tale de bine.

Iată care sunt CEI 5 PILONI AI UNEI SĂNĂTĂȚI DE FIER:

happy-people

 

 

 

 

  1. DIETA – foarte multe materiale scrise de specialiștii din domeniul nutriției ne sfătuiesc să fim conștienți de tipul de mâncare pe care îl ingerăm, de cantitatea acesteia și de modul în care o combinăm. Amintește-ți de zicala care spune că “ce e prea mult strică”. Aceasta se aplică și în cazul consumului de alimente, care trebuie să fie rațional și care trebuie să acopere cheltuielile energetice ale organismului. Încearcă să scapi de vechea cutumă care spune că o persoană grasă și cu roșu în obraz este una sănătoasă și fericită.

dieta1

Recent am citit un articol al unui medic care examinând abdomenul unui pacient obez îl întreabă: “Ce este chestia aceasta?”. Soția pacientului răspunse: “ Este consecința consumului de hamburger și cipsuri”. Medicul și-a lămurit pacientul cu privire la nocivitatea  alimentației preponderent de tip fast food și de modul în care trebuie să reducă catitatea de calorii ingerate. Doctorul i-a spus pacientului “atunci când începi să te gândești la ceea ce mănânci, decizia de a consuma mancare sănătoasă devine o normalitate . Când de exempu, vei reduce cantitatea de sare și de  zahăr și vei micșora porția, revenirea la vechile obiceiuri nu va mai reprezenta o plăcere”. Așadar mâncatul conștient și sănătos este unul dintre pilonii principali ai unei sănăți de fier.

2. EXERCIȚIUL FIZIC – după cum și tu știi exercițiul fizic efectuat corect și constant are efecte miraculoase asupra stării tale de sănătate. Dacă aș putea, aș prescrie oamenilor rețete care să conțină exerciții fizice în ea. Din punctul meu de vedere mișcarea ar trebui să fie ca un drog pe care toată lumea îl consumă. Efortul de lungă durată și susținut, te ajută să păstrezi capacitatea corpului de a efectua acel tip de mișcare pentru toată viața.

valul-de-caldura-un-nou-exercitiu-fizic-de-succes

3. SOMNUL – acesta trebuie să facă partea din normalitatea vieții pe care o trăiești, iar calitatea lui să fie una superioară. Lăsând deoparte excepțiile, un somn bun înseamnă să ai un orar bine definit și echilibrat în ceea ce privește raportul muncă – odihnă.

DSJ-45-30-03-2016

4. ATITUDINEA – știm cu toții că principalul dușman al stării noastre de bine este stresul. De fapt, stresul este modul în care ne raportăm noi la situațiile din viața noastră. Așa că hai să lăsăm micile probleme să treacă fără să ne afecteze așa de tare. Haideți să gândim frumos și să vedem partea bună din ceea ce ni se întâmplă în viață. Dacă ai un program și un job plin de stres, sugestia mea ar fi să gasesști o cale prin care să reușești să îmbini munca de zi cu zi cu micile plăceri ale tale. Fă-ți timp pentru propriul tău hobby, fă-ți timp să respiri conștient, să admiri un peisaj, să te bucuri de faptul că trăiești.

Positive-Attitude-Hona-Kyu-Jaroori-Hai-Kaise-Banaye-Positive-thinking-wallpapers-images-pics-tips-tarike-steps-ides-of-positive-atitude-wallpapers-photos

5. MEDITEAZĂ – foarte multe studii din zilele noastre demonstrează efectele pozitive ale meditației asupra corpului uman. Cercetătorii demonstrează faptul că prin meditație scade foarte mult nivelul de stres, puterea de concentrare și eficiența crescând în mod semnificativ. Pentru a medita este suficient să găsești un spațiu liniștit din casa ta, să te așezi confortabil, să închizi ochii și să stai liniștit concentrându-ți atenția pe respirație. Este suficient să dedici și numai 10 minute pe zi meditației, iar efectele pozitive asupra sănătății și asupra stării tale de bine nu vor întârzia să apară.

USA, New Jersey, Jersey City, Woman meditating in living room


Iată ce simplu poate fi să dispui de o calitate ridicată a vieții pe care o trăiești. În realitate nu ne trebuie foarte mult pentru a ne menține starea de bine și sănătatea, însă cel mai greu pentru fiecare dintre noi este să înțelegem că prin pași mărunți realizăm lucruri mărețe.

Acum că ai câteva instrumente simple pe care le poți folosi aștept să îmi spui cum te simți după ce îți vei fi făcut ordine în stilul de viață pe care l-ai readopat.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile