Afla cum poti sa dobandesti putere si control asupra mintii tale in 6 pasi! Citeste aici tot ce trebuie sa stii despre asta

Distribuie:

Share on facebook

Sa dobandesti putere si control asupra mintii tale in 6 pasi, este magieeee!!!! :)). Defapt nu, este o tehnica NLP care se numeste “Generatorul de noi comportamente” si este inventata de Steave Andreas, autorul multor carti din acest domeniu. Am folosit de mai multe ori aceasta tehnica si drept urmare ii recunosc meritele, motiv pentru care am dorit sa o cunosti si tu.  Cum se face?

Poate ca deseori ti se intampla sa-ti doresti sa faci unele lucruri insa motivatia lipseste. Iti voi da cei 6 pasi extrem de importanti pe care te rog, sa-i folosesti pentru inceput, cu lucruri nu foarte seminificative (pentru le testa si tu utilitatea), dupa care sa treci la lucruri mai serioase, cand vei fi constient de rezultatele pe care le poti obtine cu aceasta tehnica.

 1. Pregatirea: ceea ce m-a invatat pe mine nlp-ul si principala mea satisfactie este ca acum pot sa ma joc cu propriul creier. Pot trai orice, oricand si asta ma face stapan pe starile mele interioare. Pot declansa si pot stopa orice emotie pe care o doresc sau nu. Meritul este al meu pe deplin caci am perseverat si am invatat sa lucrez cu fiecare tehnica care mi-a placut, dar si acelor care au studiat si au scris pentru noi. Creierul este o masinarie care lucreaza cu ajutorul imaginilor, iar daca ne dorim sa schimbam emotii sau sa invatam noi comportamente este suficient sa stim a lucra cu acestea. Asadar aceasta tehnica se bazeaza pe vizualizare si ai nevoie pentru asta de un loc unde sa te simti complet relaxat si protejat, pentru a nu fi deranjat in timpul exercitiului. Desigur, cu cat devii mai bun in a vizualiza cu ochii mintii, vei putea face asta oriunde, indiferent ca este galagie sau nu. Pentru inceput este recomandat sa fii acolo unde te simti tu cel mai bine.

Acum imagineaza-ti ca vezi la mica distanta pe cineva care arata exact ca tine. Acel cineva se va ocupa de absolut tot. Tu doar vizualizeaza-l!

2. Alegeti sarcina: ce vrei sa schimbi? Sa spunem ca ti-ar placea sa te trezesti dimineata mai devreme cu o ora si sa faci sport. Probabil deja ai strambat din nas cand ai auzit sa te trezesti mai dimineata. E perfect. Asta si trebuie sa faci. La urma urmei vrei sa fii motivat sa faci un lucru care nu iti place dar ai vrea sa-l faci pentru ca rezultatele iti vor aduce beneficii.

3. Vizualizeaza beneficiile: uita-te la celalalt si vizualizeaza beneficiile. In cazul de fata asta ar putea insemna ca o ora de sport dimineata ar fi un excelent exercitiu de autodisciplina, l-ar energiza pentru ziua in curs, i-ar da o stare de bine, ar creste increderea in el, si-ar imbunatati sanatatea si nu in ultimul rand ar tonifia musculatura si ar arata mai bine. Vizualizeaza tote consecintele pozitive legate de indeplinirea sarcinii. Atat beneficiile directe si imediate cat si beneficiile pe termen lung de care se va bucura.

4. Realizarea sarcinii: vizualizeaza-l acum pe celalalt realizand cu usurinta sarcina. Admira cat de usor este pentru el sa realizaze sarcina si cat de bine se simte ca reactie la indeplinirea celor propuse. Fii atent la vocea lui interioara care isi spune lucruri incurajatoare si motivante. In sfarsit, priveste-l pe celalalt incantat ca a indeplinit sarcina si savureaza rasplata cand aceasta e terminata.

5. Integrarea: cand esti complet satisfacut de ceea ce vezi, absoarbe-l pe “celalalt” care acum este exact ce iti doresti. Unii isi intind bratele si isi imagineaza cum il trag in interiorul lor.

6. Planificarea: propune-ti cand te apuci sa indeplinesti sarcina si rememoreaza beneficiile majore pe care ti le aduce implinirea acesteia.

Vizualizarea asa cum am spus si mai sus dar si in alte articole precedente este modul in care poti sa dobandesti putere si control asupra mintii tale. Acesti pasi pot fi facuti cu usurinta pana si de un copil de clasa a doua ceea ce inseamna ca pentru tine este floare la ureche.

Din pacate cei mai multi inainteaza in varsta si isi pierd capacitatea de a lucra cu creierasul lor. Ceea ce duce in multe cazuri la stari grave de anxietate, depresie ori rezultate slabe in calatoria pe acest pamant. Pasii pe care tocmai i-ai citit se bazeaza in primul rand pe abilitatea ta de a lucra cu imagini. Exersand vei putea sa ii folosesti fara pic de efort si asta te asigur ca este un castig pentru tine.

Felicitari ca ai ajuns la sfarsitul articolului si te asigur ca in acest moment ai un as in maneca in provocarile care urmeaza.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile