Anxietate…? Atacuri de panica…? Citeste aici o tehnica atat de simpla prin care poti scapa cu usurinta de ele!

Distribuie:

Share on facebook

Sunt alphaman.ro si voi dezvalui azi o tehnica foarte simpla de folosit in orice situatie.


Secolul XXI vine in curtea noastra cu o gramada de modificari ale stilului de viata incat trag tare sa fiu pregatit pentru orice noutate de zi cu zi. Sper ca la fel faci si tu caci nu exista alta solutie de a te bucura de viata fara sa te dezvolti continuu prin invatare, experiente si platind impozite. Ai putea sa te retragi in padure, separat de restul populatiei si daca nu iesi de acolo ai sanse sa scapi sa faci pula mare la politicienii nostri “dragi”, dar chiar si neplatind taxe tot trebuie sa pui mana sa inveti si sa experimentezi.

Lipsa de educatie personala si cum anume sa faci fata dezvoltarii atat de rapide, a dus in acest minunat secol la perioada cu cele mai multe atacuri de panica si anxietate din toata existenta lumii. Motivele sunt multe si nenumarate, dar ce mai conteaza atata timp cat avem solutii la toate problemele care apar. In continuare iti prezint o tehnica de respiratie pe care sa o folosesti in cazul unui atac de panica sau anxietate si ai promisiunea mea ca daca o executi simti diferenta.

TEHNICA INCETINIRII RITMULUI RESPIRATOR 

Tehnica incetinirii ritmului respirator

Lucreaza acest exercitiu imediat ce simti primele semne de anxietate sau panica. De regula oamenii devin niste profesori prin excelenta si devin atat de buni incat nu-si dau seama ca ei singuri isi creeaza suferinta. Asa ca te rog sa observi exact momentul inainte de a creea un atac de panica sau sa sesizezi cand pornesti unul si sa faci urmatoarele:

  1. Opreste-te din activitate si aseaza-te confortabil ori sprijinit de ceva.
  2. Tine-ti respiratia si numara pana la zece (nu trage aer in piept).
  3. La zece expira incet si spune-ti in minte ” stiu ca sunt un profesor si eu insumi am creat acest atac de panica/ anxietate, dar acum ma calmez si ma relaxez profund”. Cand rostesti aceaste cuvinte, fii bun cu tine. calm si linistit. Te asigur ca poti invata foarte repede sa te relaxezi si sa te iubesti.
  4. Acum, inspira trei secunde si expira tot trei. Acest ciclu menstrual, pardon, acest ciclu trebuie sa dureze maxim 6 secunde. Acest lucru va produce o rata a respiratiei de zece respiratii pe minut. De fiecare data expiri, spune-ti “ce bine ma relaxez”.
  5. La sfarsitul celor zece cicluri (nu menstruale da?) intoarce-te la pasul doi, tineti respiratia zece secunde ( nu trage aer in piept) si continua cu inspiratie trei secunde, expiratie trei.
  6. Continua sa respiri in acest fel pana cand simptomele trec total sau se amelioreaza confortabil.

Daca faci acest lucru imediat ce simti primele semne ale respiratiei accelerate din cauza fricii care incearca sa se instaleze, simptomele ar trebui sa treaca intr-un min. sau doua si poti spune adio ataccului de panica. Sper sa nu plangi dupa el, caci s-ar putea sa nu il mai vezi prea curand sau chiar deloc.

Retine!

Retine ca trebuie sa retii exercitiul de mai sus si sa il folosesti cu nesimtire de la primele semne. Nu te da necunoscator sa-mi spui ca nu stii care sunt alea, caci la o simpla observatie ai sa le vezi, ba chiar ai sa si stii de acuma inainte cum le creezi. Pasii de mai sus  TREBUIESC  respectati si nu uita sa le multumesti ca sunt atat de folositori.

Pana data viitoare sarbatoreste fiecare zi si nu numai!

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile