Cei trei asi in comunicare! Afla cum poti fi mai influent atunci cand vorbesti!

Distribuie:

Share on facebook

Alphaman.ro te conecteaza la o comunicare eficienta. in randurile ce vor urma vei invata sa folosesti trei combinatii de cuvinte care te vor face mai influent in comunicarea ta cu oamenii.


“Daca… atunci”

Acest grup de cuvinte iti permite sa obtii beneficiile care te intereseaza, facand concesii la schimb cu ale celuilalt implicat. Daca vei invata suficient in domeniul in care activezi, atunci vei deveni cu siguranta expert in domeniul tau de activitate.

Daca tu iti doresti sa citesti mai multe articole despre un anumit subiect din ramurele nlpului, atunci v-a trebui sa-mi lasi comentarii cu subiectul care te intereseaza cel mai mult, iar eu ma voi acupa de asta.

 “Da… dar”

Este o tactica verbala care il evita  pe “NU”. Probabil ai simtit pe pielea ta ce inseamna sa primesti un “Nu” direct atunci cand ai spus ceva ori ai cerut ceva.

Oamenii urasc sa fie negati, contestati, contrazisi. “Nu”-ul este perceput ca negatie directa si taie, rupe, loveste in celalalt. Este lipsit de delicatete, iar oamenii cu tact evita sa il foloseasca.

“Da… dar” este o formula care poate fi folosita cu sensul de negatie, pastrand trei optiuni: una inseamna “Da”, alta “Poate” si inca una inseamna chiar “Nu”.

Mai eficient este atunci cand il inlocuim pe “dar” cu conjunctia “si”. Asa ca decat sa spui:

As vrea sa te ajut “dar” nu cred ca am suficient timp. Spune:

As vrea sa te ajut “si” daca o sa am suficient timp o voi face.

Ambele exemple sunt in esenta o negatie. Tu pe care o percepi ca fiind mai potrivita?

Da…dupa da

Expertii in comunicare spun ca dupa cativa de “Da”, vine mai usor inca un “Da”

Atunci cand persoana cu care vorbesti este intr-o dispozitie negativa, inainte de toate este important sa-i schimbi dispozitia. In psihoterapie. s-a demonstrat ca fiecare “Da” pronuntat ca raspuns influenteaza la nivel inconstient si ajuta la creearea unei dispozitii pozitive, insotita de zambete, de relaxarea trupului si gesturi deschise.

Este adevarat ca sunt unii oameni atat de negativisti incat vrei sa ii eviti nu-i asa?

Cum vine vara, ti se taie cheful de munca, Adevarat?

O tehnica simpla de a obtine mai multi de “da”este cea de a folosi intrebari retorice ca cele de mai sus.

Exercitiu: Cand intalnesti un prieten mohorat, vorbeste cu el si provoacal prin intrebari sa raspunda cu “da”. urmareste reactiile nonverbale si observa cum i se schimba atitudinea.

Retine 

Fii creativ si foloseste cele trei grupuri de cuvinte in relatiile tale cu ceilalti. Urmareste sa iti imbunatatesti calitatea relatiilor si retine ca trebuie sa existe un echilibru. Atunci cand nu exista avantaje pentru toate partile implicate, comunicarea nu este una eficienta.

Daca ti-a placut articolul, atunci te rog sa-l dai mai departe si sa lasi un comentariu despre el. Pana data viitoare numai bine!

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile