Citește aici beneficiile consumului de fructe și află ce trebuie să consumi pentru un corp plin de vitamine

Distribuie:

Share on facebook

Salutare om frumos și bine te-am regăsit pe alphaman.ro. 

Auzim foarte des în ultimul timp faptul că este important să consumăm cât mai multe fructe , pentru a ne asigura aportul de vitamine și minerale. Fiindcă sunt total de acord cu această afirmație, m-am gândit să îți prezint astăzi câteva informații despre aportul de nutrienți adus de consumul de fructe.


Așa cum am mai menționat și cu alte ocazii, pentru ca organismul să funcționeze în mod optim are nevoie să primească hrană din toate clasele de nutrienți. Vitaminele și mineralele sunt de asemenea esențiale în susținerea vieții corpului uman.

Vitaminele sunt niște substanțe de care corpul nu are nevoie în cantități foarte mari, însă pentru supraviețuire nu se poate lipsi de ele, deoarece procesele vitale pe care corpul le efectuează sunt realizate prin intermediul acestora.

Mineralele  de asemenea necesare în cantități mici joacă un rol important în desfășurarea normală a funcțiilor organice. Acestea contribuie la absorbția, distribuția și eliminarea apei din organism, la desfășurarea normală a activității mușchilor și a nervilor.


Iată de ce este bine să consumi fructe

Cireșele

Ciresele-pe-piata-romaneasca

Pe lângă faptul că au o culoare și un gust deosebit, cireșele sunt bogate în zaharuri și săruri minerale precum fosfor, calciu, magneziu, fier, precum și o serie de vitamine: B1, B2, C, E, P, B6. Datorită acestui conținut bogat de nutrienți cireșele pot influența scăderea colesterolului, calmează sistemul nervos central, ajută la îmbunătățirea somnului și reglează tensiunea arterială.

Strugurii

struguri

Aceste fructe sunt bogate în fibre și minerale și reprezintă o sursă de reglare a tranzitului intestinal, putând reprezenta un veritabil laxativ. Strugurii sunt generatori de energie, ajută la destinderea vaselor de sânge și la prevenirea formării cheagurilor. Ajută de asemenea la funcționarea optimă a ficatului și protejează sistemul imunitar. ATENȚIE, pentru a beneficia de toate avantajele oferite de aceste fructe este necesar să le consumi cu tot cu coajă și chiar să le mesteci și sâmburii.

Piersicile 

piersici-beneficii

Piersicile sunt bogate în vitamine și minerale care susțin activitatea sistemului nervos, hidratează și conferă energie corpului, reglează funcționarea ficatului și a intestinelor. Prin aportul important de potasiu, fluor și fier, acestea sunt recomandate în cazul anemiilor și a diferitelor inflamații ale rinichilor, stomacului, plămânilor.

Merele

mere-3-think_landscape-large

Merele reprezintă un fruct la îndemâna oricui. Este gustos și ușor de procurat și de consumat. Poate te întrebai de ce există zicala: “consumul unui mar pe zi ține doctorul la distanță”. Ei bine acest lucru este adevărat datorită conținutului extraordinar de bogat de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer, la protejarea de maladia Parkinson și Alzheimer, protejează oasele, inima și rinichii și ajută la funcționarea optimă a sistemului imunitar ținând infecțiile la distanță.

Bananele

media_145934881765874000

Bananele conțin 3 zaharuri importante și multe fibre care oferă corpului o explozie de energie. Acestea reprezintă un aliat împotriva depresiei, anemiei, constipației, calmează stomacul iritat și te ajută în stările de mahmureală. Bananele te ajută de asemnea să ai un somn mai bun deoarece conțin un aminoacid care are rol ușor sedativ.

Portocalele

images

După cum știi portocalele sunt apreciate pentru conținutul lor de vitamina C. Acestea ajută la menținerea sănătății inimii și a sistemului nervos. Te ajută și pe tine ca fată pentru că îți menține pielea frumoasă, dar și pe tine ca băiat pentru că prin susținerea vederii te ajută să observi mai ușor frumusețea pielii fetei.

Căpșunele

capsuni

Aceste fructe sunt bogate în vitamine și săruri minerale, dar conțin și proteine și zaharuri. Pot fi folosite și în scop terapeutic având un rol important antiinflamator, bactericid, tonic, nutritiv, alcalinizant și remineralizant. De asemenea acestea pot avea efecte și în tratarea reumatismului a gutei și a obezității.

Ti-am împărtățit informații despre câteva fructe pe care le poți procura mai ușor și le poți consuma zilnic. Toate acestea pe lângă încântarea pe care o oferă papilelor gustative, susțin și funcționarea organismului și cresc nivelul calității vieții.

Acum, cu aceste informații nu mai rămâne decât să ACȚIONEZI și să te hrănești corect, să faci mișcare și SĂ CONSUMI FRUCTE!!!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile