Oamenii sunt uneori extrem de nesiguri si limitati in decizii. E dureros sa vrei si sa nu poti; insa viata buna se creeaza, ea nu se primeste pe tava, fara actiune din partea ta. Acest exercitiu iti va genera noi comportamente si te va ajuta sa iti implinesti viitorul :)

Distribuie:

Share on facebook

Viata poate fi simpla sau complicata, grea sau usoara, de rahat sau de zahar, totul tine de felul cum stii sa o traiesti, sa te distrezi. Ooo daaaaa, putina distractie nu strica nimanui, nu-i asa? Si totusi de ce unii se simt atat de nasol in timp ce altii, fiind ei cei putini, se simt atat de bine si se comporta de parca totul li se cuvine? Fara sa cunosti de ce, ori sa te intrebi macar, poate ca ceea ce ii face pe aceia sa se simta asa speciali, este secretul unei vieti fericite. Atunci cand simti ca meriti, te comporti si transmiti asta, iar restul se comporta cu tine ca atare.

Insa devine greu sa faci asta cand poate ai trecut in viata ta prin momente dificile care si-au pus amprenta pe tine si trecutul tau. Astfel situatia se complica si emotiile blocheaza ca tu sa te comporti asa cum crezi ca ar trebui. Probabil de aici si expresia ceva inauntrul meu nu imi da voie. Stii ca trebuie sa faci o schimbare insa ceva te opreste. Iar expresia acelui ceva este o emotie de anxietate, situata oriunde, dar cel mai adesea la nivelul pieptului si bratelor. Astfel devine greu sa cultivi schimbarea si preferi sa te opresti deoarece continuarea iti creeaza suferinta.

In continuare impartasesc cu tine unul din exercitiile de programare neuro lingvistica pe care il consider foarte util, iar cu putin antrenament, foarte usor de executat. Il voi descrie asa cum imi place mie sa il folosesc deoarece astfel pot sa iti promit ca vei avea rezultate. Asadar, atunci cand iti doresti sa faci ceva nou si simti ca vechiurile obiceiuri nu te ajuta, fii bun cu tine si permite-ti sa folosesti pasii pe care tii voi descrie imediat pentru a schimba si a genera noi comportamente

1. Pregatirea

Sigur ai un loc undeva unde te poti simti bine. Patul tau, camera ta, casa ta ce conteaza? Oriunde te simti bine e perfect sa iei loc si in timp ce inchizi ochii, in fata, iti imaginezi o copie a ta. In acel loc pe care l-ai ales esti tu de doua ori. Putin confuz? Da-ti voie sa te vezi ca si intr-o oglinda. Acest tu imaginar este pentru moment exact ceea ce tu iti doresti de la tine. Esti cea mai fidela si de succes copie a ta.

2. Alege un comportament pe care ai vrea sa il integrezi in viata ta

Poate ca te simti neincrezator si ai vrea sa ai mai multa incredere in tine atunci cand vorbesti in fata unui grup de oameni. Vrei sa te simti calm, relaxat si detensionat. Construieste-l pe acel tu din fata ta, cu toate calitatile pe care le doresti. Priveste-te avand tot ce iti propui.

3. Ce bunatati ar aduce in viata ta acest nou comportament?

Constientizeaza ce s-ar intampla daca, de acum incolo ai fi exact acea imagine creata de tine, cu toate calitatile din ea. Cum ar arata viata ta de acum inainte? Lasa-te incantat si elimina gandurile de impotrivire. Pur si simplu lasa-te cuprins de acea stare de bine in care detii tot ce-ti doresti.

4. Integreaza aceasta noua persoana (comportament) in tine.

Acum tocmai te-ai vazut in fata ta plin de incredere si ai inteles benefiiciile daca integrezi acest comportament. Priveste in mintea ta si detecteaza unde se afla emotia de neliniste care te preseaza, si printr-o expiratie usoara urmareste-o cu ochii cum pleaca din corp si se risipeste in neant. Acum, inspira si absoarbe aerul racoritor care vine odata cu imaginea despre sine . Efectiv inspira si integreaza-te cu aceasta imagine plina de sens. Repeta oricat este nevoie, pana simti ca iti este usor sa faci asta.

Exercitiul se bazeaza pe faptul ca, cerebelul nostru nu face diferenta intre realitate si o fapta imaginara. Astfel ne este usor prin imaginatie sa lucram asupra starilor nedorite. Este suficient sa iti imaginezi ca detii anumite calitati, iar apoi sa le simti si prin lucrul cu imaginile sa faci schimbarile pe care le vrei.

Indiferent care este comportamentul sau starea dorita, prin pasii de mai sus o poti face.  Propune-ti o marire de salar. Daca simti ca nu ai suficient curaj pentru a face asta, timp de cateva zile fa acest exercitiu cum am discutat mai sus. Priveste-te ca fiind o persoana care merita si poate sa ceara fara sa se simta intimidata.

Puterea ta sta in capacitatea de a lucra cu propriul creier. Nu te-ai nascut cu instructiuni de utilizare, insa asta nu trebuie sa ramana asa. Fii recunoscator celor care prin studii repetate au ajuns sa descifreze intr-o anumita masura hartile noastre mentale. Prin exercitiu vei ajunge sa iti schimbi foarte usor starile si mai ales poti renunta usor la anumite comportamente pe care nu ti le mai doresti. Este posibil si poate fi si usor daca crezi in capacitatile tale mentale.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile