Fa 1 pas si afla cum sa-i freci lampa lui Aladin sa-ti indeplineasca dorintele!

Distribuie:

Share on facebook

“Actiunea izvoraste din ceea ce ne dorim (toate dorintele noastre) noi in plan fundamental (…), iar cel mai bun sfat care li se poate da celor care doresc sa-i convinga pe oameni, in afaceri, acasa, la scoala sau in politica, e urmatorul: mai intai, trezeste in cealalta persoana o dorinta intensa. Cel care poate face asta are intreaga lume alaturi de el. Cel care nu poate, merge singur pe drum.”-Harry A. Oveerstreet.

Sigur ca si tu ai incercat sa convingi pe cineva macar o data in viata. Uneori ti-a iesi iar alteori nu. Cel mai adesea am observat ca noi incercam sa convingem punand fara sa ne dam seama, dorintele noastre in prim plan si doar uneori dorintele celuilalt in al doilea plan. Chiar si asa tot este o greseala sa facem asta si sa asteptam ca rezultatul sa fie cel pe care ni-l dorim.

Ce inseamna sa trezesti in cealalta persoana o dorinta intensa?

In primul rand inseamna sa determini o persoana sa faca ceva, de care beneficiezi si tu, din propria ei initiativa. Am punctat “de care beneficiezi si tu”deoarece nu vei putea convinge o persoana sa faca ceva pentru tine daca nu are ea ceva de castigat din toata afacerea. Iar asta inseamna sa vorbesti in primul rand despre ea si doar daca e cazul despre tine.

Cum trezesti o dorinta intensa?

Invata ca singura modalitate de a-i influenta pe oameni este sa vorbesti in termenii a ceea ce isi doreste cealalta persoana.  Pare o anecdota insa hai sa-ti explic in continuare printr-un exemplu din cartea “Secretele Succesului” scrisa de Dale Carnegie: … Stan a venit acasa de la munca si l-a gasit pe fiul lui cel mai mic, Tim, pe podeaua sufrageriei, lovind cu picioarele si tipand. A doua zi urma sa inceapa sa mearga la gradinita si protesta ca nu vrea sa se duca. Prima reactie a lui Stan ar fi fost sa il trimita pe copil in camera sa si sa ii spuna ca ar face bine sa mearga la gradinita. Nu avea de ales. Insa in acea seara, dandu-si seama ca acest lucru nu il va ajuta pe Tim sa inceapa gradinita cu cea mai buna atitudine,Stan s-a asezat si a cumpanit: “Daca as fi Tim, de ce as fi incantat sa merg la gradinita?” El si sotia sa au intocmit o lista cu toate activitatile distractive pe care Tim le-ar face, cum ar fi pictatul cu degetul, cantatul, legarea de noi prietenii. Dupa care au pus in practica aceste activitati. “Am inceput cu totii sa ne distram pictand cu degetul pe masa din bucatarie-sotia mea, Lil, celalalt fiu al meu, Bob si eu insumi. In curand, Tim a inceput sa ne pandeasca din coltul usii. Apoi s-a rugat de noi sa participe si el. ‘O, nu! Mai intai trebuie sa mergi la gradinita  pentru a invata sa pictezi cu degetul’. Cu tot entuziasmul pe care l-am putut inspira, am parcurs lista vorbind, in termenii pe care el ii putea intelege, despre toata distractia de care va avea parte la gradinita. In dimineata urmatoare am crezut ca am fost primul care s-a trezit Am coborat pe scari si l-am gasit pe Tim adormit pe un fotoliu din sufragerie. ‘Ce faci aici?’ l-am intrebat ‘Astept sa merg la gradinita. Nu vreau sa intarzii” .

Dupa cum ai observat entuziasmul unei intregi familii a trezit in Tim o dorinta intensa pe care nici o discutie sau amenintare nu ar fi putut-o genera. Maine ai putea dori sa convingi pe cineva sa faca un lucru. Inainte de a vorbi, opreste-te si intreaba-te: “Cum pot motiva aceasta persoana sa faca lucrul respectiv?

Impulsul oamenilor este sa inceapa sa vorbeasca despre ei si problemele lor crezand ca asa vor convinge pe ceilalti sa-i serveasca. Adevarul este ca pe nimeni nu intereseaza sa auda despre problemele tale. Prin urmare singura modalitate de a-i influenta pe altii este sa vorbesti despre ceea ce doresc ei. Asta te va ajuta sa gasesti modalitatea prin care poti sa obtii ceea ce doresti si celalalt sa nu se simte folosit.

Vreau sa inchei cu un citat de-al lui Henry Ford: “Daca exista veun secret al succesului, el se afla in abilitatea de a intelege punctul de vedere al celeilalte persoane si de a vedea lucrurile atat din perspectiva sa, cat si din a ta.”

Se aplica si in cazul meu  sau al tau si probabil al tuturor. Multumesc ca ai citit pana la capat si iti urez o zi minunata sa ai.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile