Descopera-ti stilul de comunicare si afla-l si pe al altora

Distribuie:

Salut! Sunt curios sa stii cat de bine te poti simti invatand sa fii tu insuti. Alphaman.ro te ajuta sa faci asta si iti ureaza bine ai revenit.Bine ai revenit iti spun si eu caci am pregatit azi pentru tine un articol in care vei afla care e stilul tau si al celorlalti de a vorbi. Poate ai auzit oameni care vorbesc balbait sau rarait, insa nu despre asta e vorba azi. Eu sunt mereu incalcit la vorba dupa cateva grade consumate, dar nu e stilul meu de comunicare permanent.

Asa dar, iata care sunt cele patru stiluri de comunicare si haide sa vedem care este cel personal:

RATIONALUL

111988

Sunt genul acela de persoane care folosesc cuvinte ultrarationale, iar judecatile lor se bazeaza pe fapte logice, rationale si care pot fi explicate rational, in timp ce postura corpului iti transmite “sunt calm, relaxat si stapanit”.  In discutiile cu incarcatura emotionala intensa, aceastea par sa nu simta nimic, pastrandu-si calmul si vorbind foarte logic, parand neafectate de nici o emotie.

Pentru o comunicare eficienta cu aceste persoane ar trebui sa abordam si noi o postura “rationala” folosind cuvinte din aceeasi categorie.

ACUZATORUL
AcuzatorulMereu gaseste pe cineva vinovat si are indreptat degetul catre altcineva. Ai putea spune cu usurinta ca niciodata nu este de acord cu tine, o face mereu pe seful, se enerveaza foarte usor si de cele mai multe ori nu vede paiul din ochiul sau.

Pentru o comunicare eficienta este important sa folosim o comunicare indirecta cu acestia, caci altfel, daca rezultatul nu este cel dorit putem fi acuzati ca e vina noastra.

PACIFISTUL

PacifistulPacifistul este invatat sa accepte iar expresia lui este: “Indiferent de ce vrei tu este ok. Eu sunt aici tocmai ca sa te fac fericit”.  Corpul iti transmite ca este neajutorat si adesea palmele lor sunt orientate in sus, ca si cum ar spune : “Te rog”. In relatiile cu ceilalti mi se par dependenti si sunt dispusi sa accepte orice ca sa nu fie da-ti la o parte sau parasiti.  In interiorul lor se simt lipsiti de valoare si au senzatia ca fara ei sunt morti.

Cu aceste persoane este usor sa comunici pentru ca indiferent ce vei spune sau vei vrea sa faci vor fi de acord cu tine.

DIVERSIONISTUL  

DiversionistulDiversionistul este un personaj destul de intalnit si il recunosti mai ales prin faptul ca atunci cand vorbeste, cuvintele nu au nici o noima. Corpul sta intr-o pozitie stramba sau se balanseaza si abordeaza fiziologia celor de mai sus, caci el se schimba de la un mod la altul. In interior se simte ca si cum nimanui nu-i pasa sau are senzatia ca nu are loc nicaieri.

Comunicarea cu acesta este dificila deoarece este foarte schimbator insa poate fi extrem de util atunci cand vrei sa eviti anumite situatii.

Retine!

Cunostintele acestea te pot ajuta sa iti identifici stilul predominant, si iti ofera informatii despre oamenii cu care interactionezi si astfel sa ii cunosti si sa comunici mai bine.

Pana data urmatoaare numai bine!!!

 

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile