Dieta minune: mit sau realitate?

Distribuie:

Share on facebook

Salutare dragi prieteni și bine vă regăsesc cu bună dispoziție pe alphaman.ro. Deoarece internetul abundă în zilele noastre cu informații ce țin de dietele minune și modurile de slăbire garantate și subite,  mă gândeam că poate v-ar fi util să citiți un rezumat al acestui subiect.


Voi începe rândurile pe care intenționez să le aștern aici cu o mențiune IMPORTANTĂ legată de diferitele moduri de slăbire. În primul rând, înainte de a începe să ții o anume DIETĂ MINUNE ar fi bine să consulți un specialist nutriționist care îți va explica ce înseamnă o alimentație echilibrată, în sensul aportului zilnic de carbohidrați, proteine grăsimi, necesar funcționării normale a organismului. Acolo unde este cazul, dacă vorbim de obezitate, este necesară consultarea unui medic specialist nutriționist. Acesta va indica o serie de analize care să depisteze cauza care a condus la acumularea kilogramelor în exces. Poate fi vorba de anumite dereglări funcționale ale unor organe și sisteme sau de un stil de viață dezorganizat în ceea ce privește regimul alimentar.


CE REPREZINTĂ O DIETĂ? 

52206392


DIETA, conform dicționarului român este un “regim alimentar care elimină sau limitează consumul unor alimente sau băuturi în scop preventiv sau terapeutic”.

EXISTĂ DIETE MINUNE?

Ei bine, dragă cititorule, îmi pare rău să te dezamăgesc și să îți spun direct că NU EXISTĂ O DIETĂ MAGICĂ și NU EXISTĂ medicamente care să te facă să slăbești subit.

DE CE SPUN CĂ NU EXISTĂ DIETE MINUNE? Spun asta deoarece noi trebuie să înțelegem faptul că suntem diferiți și unici ca și organisme individuale. Fiecare organism are propriile sale mecanisme ce intervin în reglarea metabolismului și fiecare are cauzele și factorii favorizanți pentru care se luptă cu kilogramele în plus.

Există teorii moderne și reale din punctul meu de vedere, care spun că excesul de kilograme poate fi expresia unor stări emoționale reprimate, sau pot reprezenta semnul anumitor nemulțumiri, frici sau neajunsuri. Un exemplu în acest sens este copilul obez care “cerșește” iubirea și atenția celor din jur, în special a părinților care nu reușesc să transmită copilului sentimentele de care acesta are nevoie. De asemenea necesitatea consumului excesiv de dulciuri poate fi un semn fie al unei dereglări a organismului fie a unor emoții neînțelese, neacceptate și nevindecate.

Cu siguranță, după citirea rândurilor de mai sus, în capul tău se naște întreabrea: bine, dacă nu există diete minune, care este soluția pentru a scăpa de kilogramele în plus? Nu există nici un mod prin care se poate preveni acumularea acestora? Toate dietele sunt o minciună și o greșeală?

Bineînțeles că și în cazul de față aceste întrebări se bucură de raspunsuri.

În primul rând dietele sau regimurile alimentare pe care un specialist nutriționist le creează pentru tine personal, sunt demne de luat în seamă și de urmat în vederea obținerii unor rezultate pe termen mediu dar și lung. Dacă persoana care o prescrie este avizată, dacă corpul reacționează frumos și pozitiv la modul de hrănire și nu apar dezechilibre înseamnă că ești pe drumul cel bun.

CE SOLUȚII RĂMÂN?

Așadar dacă dorești să ai un corp sănătos și armonios consumă alimentele ținând cont de câteva reguli simple:

 • Încearcă să eviți orele târzii pentru consumarea cinei ( dacă obișnuiești să adormi la ora 22 ar fi bine ca ultima masă să fie cu minimum 2 ore înainte de culcare);
 • Încearcă să eviți consumul de dulciuri și mâncăruri grase la cină;
 • Servește un mic dejun copios și bogat care să îți asigure energia necesară pentru prima parte a zilei, un prânz semnificativ si o cină cât se poate de săracă în calorii;
 • Evită sau consumă cât mai rar alimente de tip fast-food și alcool;
 • Nu exagera cu consumul de dulciuri și băuturi carbogazoase cu conținut mare de zahăr ( poți avea mici gustări dulci dar nu în cantități mari și poți consuma suc proaspăt și natural de fructe);
 • Înlocuiește dulciurile procesate cu fructe proaspete;
 • Micșorează cantitatea: există tendința ca de multe ori să continuăm să mâncăm chiar dacă ne-am săturat. Ar fi bine să eliminăm acest obicei și să ne amintim mereu că “mancăm ca să trăim” și nu invers;
 • Serveste masa în liniște și mestecă cât mai bine alimentele; nu uita că digestia începe din cavitatea bucală.
 • Ridică-te de la masă cu puțin timp înainte de a te sătura;
 • Hidratează-te eficient în fiecare zi;
 • Consumă cât mai multe legume proaspete și proteine vegetale, în loc de proteine animale;
 • Consumă cât mai multe alimente dietetice.

  Dacă pe lângă aceste câteva mici reguli alimentare vei adăuga și un stil de viață activ, cu siguranță că lucrurile se vor contura în sensul pe care ți-l dorești.

  Poți alege să mergi la sală, la înot, să mergi sau să alergi prin parc, să practici un sport, important este săfaci mișcare corect, să ai grijă să menții o postură corectă a corpului pentru ca exercițiul fizic să fie într-adevăr eficient. La toate acestea se poate adăuga din când în când câte un masaj de relaxare care te va face să vezi viața cu alți ochi.

  Dacă erai în căutarea  dietei minune țin să te anunț că minunile din viața noastră se întâmplă cu participarea persoanei în cauză. ”Să trăim frumos și armonios” – e singura dieta pe care o putem ține toată viața!

  Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, ar fi bine ca mai întâi să afli cauza exactă a acestora și apoi să începi să stabilești mici pași în direcția corectării dezechilibrelor din corpul tău.

  Nu uita că tu ești actorul principal din viața ta. Dacă dorești schimbări în viață și o formă armonioasă a corpului,  începe prin a te informa corect în ceea ce te privește și de a adopta un stil de viață propriu și sănătos în convingerile tale!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile