Efectele miraculoase ale masajului

Distribuie:

Salutare dragă cititorule și bine te reîntâlnesc pe alphaman.ro site-ul unde mereu descoperi lucruri noi.


Mă gândeam astăzi la faptul că noi în goana rutinei de zi cu zi uităm de propriul corp și de nevoile sale. Uităm că suntem mai eficienți în activitățile noastre dacă suntem relaxați și dacă ne simțim bine. Uităm că sănătatea se păstrează și că pentru a o menține este nevoie să facem câte ceva în acest sens.


Astăzi îți pun la îndemână un mijloc extrem de eficient și de benefic în obținerea stării tale de bine și anume  MASAJUL.

Hai să vedem împreună care sunt BENEFICIILE ȘI EFECTELE MASAJULUI  asupra corpului uman.


Previne și elimină ridurile

Pielea îți va fi curată și își va păstra aspectul tânăr prin eliminarea celulor moarte ale feței și prin grăbirea proceselor de eliminare a produselor de descompunere din organism. Trecerea sângelui din vasele profunde în cele superficiale și sporirea circulației de la suprafață, va determina creșterea și menținerea elasticității pielii prevenind astfel tendința naturală de apariție a ridurilor. De asemenea circulația crescută la nivelul feței va spori gradul de hrănire a pielii ceea ce contribuie la menținerea unui aspect proaspăt și tânăr.

Reduce celulita și stratul de grăsime

Cu ajutorul manevrelor specifice de masaj se poate influența întreținerea și menținerea tonusului muscular și se reglează resorbția și scăderea depozitelor de țesut adipos. Manevrele mai puternice ajută la desfacerea aderențelor, la reducerea celulitei și a nodulilor inestetici de sub piele. Masajul influențează și procesul de vindecare și formare a cicatricilor.

Ajută la menținerea aspectului ferm și estetic al musculaturii

Masajul ajută la îmbunătățirea proprietăților de funcționare a mușchilor crescându-le elasticitatea și capacitatea de contracție. Acesta ajută la intensificarea proceselor metabolice din mușchi și contribuie la refacerea capacității de efort precum și la prevenirea și combaterea oboselii musculare.

Eficientizeză circulația sângelui

Această tehnică manuală de prelucrare a țesuturilor corpului uman contribuie la activarea circulației sanguine din întregul organism, având o acțiune asemănătoare unei pompe prin presiunea și comprimarea vaselor sângele fiind împins de la periferia corpului spre inimă. Masajul ajută de asemenea și la prevenirea apariției aspectului varicos al pielii prin facilitarea circulației sângelui și prin diminuarea stagnării circulației în țesuturi sau organe.

Elimină stresul

În zilele noastre stresul reprezintă cea mai importantă problemă cu care ne confruntăm. Pentru a scăpa de stres poți apela la o ședință de masaj care prin manevrele specifice de relaxare îți va induce o senzație de bună dispoziție, energie și inițiativă. Efectele la nivel psihic depind foarte mult de modul în care se aplică tehnicile de masaj și de cât de plăcută se face persoana care efectuează masajul. Stresul cronic, oboseala și stările de depresie pot fi ameliorate cu ajutorul masajului.


Iată acestea sunt doar câteva din efectele și beneficiile pe care masajul le are asupra corpului uman. Dacă te numeri printre persoanele care simt că au nevoie de puțină relaxare îți recomand sa faci o progrmare la o ședință de masaj antistres. Acest tip de masaj te va ajuta să scapi de încordarea fizică și emoțională, durerile musculare se vor diminua, tonusul muscular și nivelul de energie se vor revigora rapid.


Te-ai gândit vreodată care ar fi motivul pentru care nu te-ai dus la o ședință de masaj?

Eu zic că până la urmă nici nu contează care au fost motivele, important este să te mobilizezi și să faci ceva pentru tine.

Interesează-te, programează-te și fă-ți viața fericită!

Până data viitoare hai să trăim frumos în dreptul nostru și să fim în armonie!

 

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile