Iată câteva exerciții magnifice care îți vor menține coloana sanătoasă și fără dureri

Distribuie:

Share on facebook

 

Salutare dragi prieteni și bine ați revenit pe alphaman.ro, site-ul unde sigur puteți găsi ceva util pentru voi.


Cred că ești de acord cu mine când spun că măcăr o dată în viață fiecare dintre noi a suferit  de o durere de spate. Să știi că de cele mai multe ori aceste dureri apar ca urmare a pozițiilor greșite pe care le avem în timpul zilei. Nu suntem atenți să stăm corect, ridicăm greutăți în mod necontrolat, ne aplecăm greșit de fiecare dată, fapt pentru care la un moment dat începe să ne doară spatele.

Din fericire există diferite moduri prin care poți să previi sau chiar să vindeci aceste dureri care apar în urma eforturilor pe care le depui zi de zi.

Înainte de a începe să descriu cele mai bune exerciții pentru starea de bine a coloanei tale, aș vrea să menționez faptul că pentru a fi eficiente trebuie să le efectuezi în fiecare zi. Ar fi bine dacă aceste exerciții pe care ți le voi arăta, ar fi facute în fiecare dimineață la trezire și apoi seara cu câteva ore înainte de culcare.


Exercițiile de mai jos au ca scop menținerea mobilității coloanei vertebrale și întărirea mușchilor care o susțin. Se spune că o coloană mobilă, este o coloană sănătoasă. Cu cât ești mai anchilozat cu atât ești mai predispus la dureri de spate.


Am ales să descriu 5 dintre cele mai eficiente exerciții, astfel încât să le poți face zilnic, fără să spui că nu ai timp. Cred că 10 minute pe zi alocate pentru propria coloană vertebrală găsește și cel mai ocupat om.


Iată aici 5 exerciții miraculoase pentru spatele tau:

1. Culcat pe spate cu genunchii îndoiți, un prosop rulat așezat între genunchi pentru a menține distanța dintre ei și cu tălpile pe podea, mâinile sunt întinse pe lângă corp: se împinge în tălpi și se ridică bazinul sus spre tavan. Se execută de 10 ori.

 

shoulder-bridge

Acest exercițiu pe lângă faptul că ajută la întărirea mușchilor fesieri, pregătește coloana vertebrală pentru următorul exercițiu și anume ABDOMINALELE.

2. Culcat pe spate cu genunchii îndoiți, tălpile pe podea și cu mainile la ceafă: se ridică trunchiul de pe saltea până se dezlipesc omoplații de pe sol și apoi se coboară (30 de repetări).

semiabdomene

3. Culcat pe spate cu genunchii îndoiți, tălpile pe podea și palmele la ceafă: se ridică trunchiul de pe podea până se dezlipescomoplații și se înclină trunchiul, ducând cotul spre genunchiul opus și genunchiul spre cot (30 de repetări).

abdomene-3

Aceste 2 exerciții numite abdominale pe lângă faptul că pot duce la conturarea unui abdomen frumos și estetic, ajută și la prevenirea durerilor joase de coloană vertebrală lombară prin menținerea stabilității coloanei

4. Așezat în sprijin pe palme și genunchi: se curbează coloana sus spre tavan și apoi se revine la poziția de plecare (10 repetări).

cat-cow

5. În sprijin pe antebrațe și pe vârfurile degetelor de la picioare: se menține poziția timp de 20 de secunde. ( Se începe cu 20 de secunde și se crește treptat perioada de sprijin din 3 în 3 zile pană se ajunge la 2-3 minute).

13/1/09 carla pic david poole exercise number 1


Dacă vei practica în fiecare zi aceste cinci exerciții simple care nu îți vor lua mai mult de 10 minute, te asigur că vei observa o îmbunătățire a condiției fizice, starea psihică va fi pozitivă, coloana sănătoasă și tu te vei simți activ și plin de energie.

Așa că dragă prietene îți rămân doar două variante. Una ar fi să-ți risipești energia plângându-te  despre cât de grea e viața și a doua SĂ-ȚI INVESTEȘTI TIMPUL ȘI ENERGIA FĂCÂND CÂTE CEVA PENTRU TINE, PENTRU PROPRIA-ȚI STARE DE BINE!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile