IATĂ MOTIVELE PENTRU CARE TREBUIE SĂ TE APUCI DE ÎNOT

Distribuie:

Share on facebook

 

Heeeiii, bine te-am regăsit în pas alergător pe alphaman.ro. Dacă cumva în mod subit te-ai gândit că ți-ar prinde bine să fii activ și să ai un stil de viață sănătos, hai să explorezi împreună cu mine în rândurile ce urmează, avantajele pe care înotul le are asupra oranismului uman.

IMPORTANTELE BENEFICII ALE ÎNOTULUI

Încep prin ati spune un lucru simplu dar ADEVĂRAT și anume acela că înotul angrenează în mișcare musculatura corpului în mod global. Mai clar spus, aproape toți mușchii lucrează pentru ca oamenii să poate efectua mișcările specifice acestei activități.

Înotul reprezintă un mod de SOCIALIZARE.

Pe lângă faptul că pentru foarte mulți reprezintă o plăcere și este distractiv înotul poate fi și prilejul întâlnirilor cu persoanele cunoscute, prietenii, sau cu simple persoane care împart aceeași plăcere pentru această activitate. Știm cu toții că cele mai interesante discuții adeseori se nasc între persoane care abia s-au cunoscut.

9a8a66c38931b9dc46bf6f63571febf4_XL

Înotul solicită în mod benefic musculatura inclusiv cordul și aparatul respirator.

Aceast tip de efort prin antrenare constantă îți fortifică plămânii și inima deoarece presiunea exercitată de apă asupra corpului determină inima si plămânii să lucreze intens ceea ce conduce la îmbunătățirea elasticității și a rezistenței acestor organe. Astfel  poți rezolva unele dintre problemele circulatorii, având un efect terapeutic și asupra tensiunii arteriale.

Înotul te ajută să slăbești.

Deoarece presupune un efort intens înotul  te ajută la pierderea în greutate. Chiar dacă nu ai probleme cu kilogramele în plus, înotul poate să te țină la distanță față de acest disconfort. De asemenea mărirea solicitării organismului contribuie și la menținerea unui corp frumos cu forme armonioase.

Deficiențele de postură sau durerile de spate pot fi și ele tratate cu ajutorul înotului.

Adeseori, din cauza faptului că menții o postura greșiă foarte mult timp, apar niște modificări  ale coloanei vertebrale (se înclină într-o parte sau în alta, sau se cocoșează), ori discurile intervertebrale sunt suprasolicitate și apar o serie de modificări degenerative (îmbătrânire prematură a discului). Înotul este un foarte bun mod prin care aceste deficiențe pot fi corectate prin folosirea majorității grupelor musculare și prin susținerea greutății corporale de către mediul lichid. ATENȚIE, dacă ai anumite dureri, inflamații sau probleme importante ale coloanei vertebrale, este indicat să apelezi la sfaturile unui specialist care poate să-ți indice tipurile potrivite de înot pentru tine.

Înotul contribuie la dezvoltarea legăturilor dintre creier și corp și la starea mentală de bine.

 Această activitate presupune coordonarea mișcărilor, a brațelor cu picioarele, a respirației, ceea ce duce la educarea eficiență a inspirului și expirului și la dezvoltarea abilităților de mișcare. Îți oferă o stare generală de bine și are efecte benefice în ameliorarea depresiei și anxietății.

Înotul contribuie la creșterea calității vieții.

Datorită faptului că înotul are un important rol în ameliorarea durerilor articulare și musculare, în scăderea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat, în tratarea herniei de disc, a problemelor neurologice de tipul parezelor, se poate afirma că reprezintă un mijloc de imbunătățire a stării tale de bine.

Cu alte cuvinte înotul are beneficii pentru cei care il practică din plăcere, in scop de întreținere și de petrece a timpului liber, dar și pentru persoanele care au anumite probleme de sanătate. Cei din urmă NU trebuie SĂ UITE faptul că este necesar să practice această activitate conform indicațiilor medicale.

Acum după ce ai inotat în marea de cuvinte cu care te-am stropit, te provoc la ACȚIUNE!

Dacă erai în căutarea unui mod de a fi activ și nu erai hotărât ce să alegi, poate acum ai o idee in plus despre ce ti-ar putea fi util.

Așa că dă drumul la treabă și joacă-te frumos până data viitoare când ne reîntâlnim.

 

 

 

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile