Invata sa minti !

Distribuie:

Bine ai revenit pe alphaman.ro !


 

Gigi pescarul pleaca intr-o zi la pescuit desi era mult sub zero grade.
Scoate tarnacopul, da o copca, dupa care-si arunca sculele în apa. Sta el ce sta si deodata aude o voce din spate:
– Aici nu este peste!
Cand aude, pescarul isi extrage unditele si se muta mai încolo… tot nu misca. Dupa o vreme, aude iarasi vocea:
– Aici nu se afla peste!
Tipul, suparat, se muta din nou, sparge gheata si sade. Din nou, în spatele lui, vocea:
– Aici nu vei gasi peste!
Enervat, pescarul se-ntoarce si graieste:
– Da’ cine p***a ma-tii esti tu, ba, de-mi tot sperii norocul?
– Eu sunt directorul patinoarului!


 

Nu ma crezi ?

Stiu! Sau poate nu stiu, adica presupun ca stiu.

Cum vine asta?

Cum adica sa inveti sa minti?

“Doar am mintit de atatea ori si nu am fost prins niciodata sau poate cateodata din cand in cand si uneori.”  E? Cum e ? Suna familiar?

Probabil te gandesti ca stii sau poate deja stii ca citind articolul acesta nu o sa se intample o minune de maine si nici poate de poimaine incat deja simti o anumita senzatie care iti transmite cu siguranta, siguranta ca vei invata ceva sau altceva care stii ca inevitabil te va ajuta si va fi un ajutor mai ales cand vei folosi ceea ce inveti pe acest site si mai ales in acest articol si celelalte.

Desigur ca nu despre cum sa minti vreau sa vorbesc, ci mai degraba de limbajul trupului care din punctul meu de vedere si al multor psihologi cu renume, spun ca acesta are o importanta semnificativa in comunicare. Ba chiar s-a facut si un studiu sau mai multe, in care domn doctor Mehrabian (1969) a declarat prin declaratia care a facut-o, ca limbajul nonverbal are o importanta de 55% in comunicare. Restul de la si pana la 100% fiind de 38% paraverbalului si numai sau doar 7 % cuvintelor.

In timp ce memorezi aceasta statistica stiind ca o poti face acum sau mai tarziu sau poate preferi sa o faci acum,  iti propun un exercitiu de maxim 30 de secunde, care te va face sa intelegi mai bine, sau poate ai facut-o deja, cum limbajul trupului poate sa schimbe intelesul unei actiuni.

Intinde-te confortabil in scaunul care poate fi moale sau tare dar totusi relaxant, inchide ochii, si adu-ti aminte acum, un moment in care cineva ti-a spus “Buna!”, ti-a zambit si a mers mai departe. (preferabil de alt sex).

Cum a fost ? Ce anume din acea persoana la care te-ai gandit ti-a transmis bucurie? Cat a contat pentru tine ce a spus si cat a contat cum a transmis asta?

O persoana poate sa-ti spuna “Buna” si sa mearga mai departe, sau poate sa-ti spuna “Buna” si sa iti transmita prin limbajul trupului o sumedenie de alte mesaje de genu “ce ma bucur sa te vad”.  Si tine minte, a spus doar un cuvant, iar corpul ei a transmis mai departe ceea ce gandea in momentul respectiv dar nu a verbalizat.

RETINE !!! 

Limbajul nonverbal ofera multe informatii despre emotiile, atitudinile, sentimentele si motivatiile profunde ale unei persoane, deoarece gesturile exprima adesea, ceea ce gandeste dar nu doreste sau nu are curajul sa verbalizeze.

Retine ca a retine ceea ce trebuie sa retii, te ajuta sa evoluezi si sa comunici mai bine, in timp ce vei fi mai atent la ce transmite o persoana cu corpul stiind ca intotdeauna sau aproape intotdeauna corpul va transmite mult mai mult decat ce ne vorbeste persoana respectiva.

Elemente componente ale limbajului nonverbal

Ia sa auzi ca sa poti vedea si simti pe pielea ta care sunt acestea, acestea fiind :

Postura :- se refera la felul in care sta un om la un moment dat si la miscarile prin care isi schimba pozitia corpului .

Mimica :- toate fenomenele pe care le putem vedea pe fata unui om.

Gestica :- limbajul mainilor.

Si tot in aceeasi categorie, putem sa incadram si : zona si distanta si…

Si-atat. Ce ? Mai voiai ?

Asadar si asa mai departe si departe, acestea sunt si elementele pe care ma voi focusa in articolele urmatoare legate de limbajul nonverbal, pentru ca tu si nu numai, sa gasesti in aceasta categorie pe alphaman.ro, toate elementele de care stii ca ai nevoie pentru a citi “cuvintele” de pe trupurile celorlalti.

ATENTIE !!!

Uneori putem sa ne creem falsa impresie ca stim sa citim atat de bine limbajul trupului, incat devenim Buricul pamantului !  ( expresii de genu “Las’ ca stiu eu ” s-ar putea sa inceapa sa te guverneze si atunci nu mai este citirea limbajului ci razboiul presupunerilor ). Este nevoie de antrenament si un foarte bun simt al observatiei care se dezvolta chiar prin antrenament.

Pana cand o sa fie data viitoare din viitorul apropiat iti urez multa, da multa multa de tot, sa te scufunzi de tot in multa da multa VESELIE !!!

 

 

 

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile