Magia cuvintelor “Nu pot”

Distribuie:

Share on facebook

Iti mai aduci aminte cand bunicii iti spuneau ca nu exista “nu pot” ci exista “nu vreau” ? Aveau foarte mare dreptate si nu e de mirare ca stiau ca unul dintre cele mai contraproductive mesaje cu care iti poti otravi creierul reusind astfel fara nici o indoiala sa te limitezi si sa-ti blochezi resuresele este nefericitul “nu pot”.

In plus este si o atragatoare tehnica de autoprotectie, pentru ca pe orice “nu vreau sa” il poti imbraca intr-un mult mai acceptabil “nu pot sa”.Si de dragul exercitiului ce spui daca pentru cinci minute iti aduci aminte de cate ori nu l-ai folosit pe “nu pot” cand defapt adevarul era ca “nu voiai” sa poti.

Una peste alta cred ca stii ca atunci cand iti repeti in continu ca “nu poti” sa faci un anumit lucru, prin principiul autosugestiei, creierul tau chiar ajunge sa creada ca e incapabil sa faca acel lucru. Si nu stiu care dintre pamanteni isi permite luxul de a-si sabota propriile resurse, doar de dragul unui astfel de mesaj nociv.

Cred ca exista putine lucruri pe care fiinta umana nu le poate face. Restul sunt lucruri pe care nu doresc sau nu vor sa le faca. Spre exemplu nu am pilotat niciodata o nava spatiala. Asta nu inseamna ca nu pot sa o fac pe viitor. Cu un antrenament de rigoare, un instructor priceput si suport financiar pentru aceste costuri as putea incerca, nu , reformulez, voi pilota o naveta spatiala. Rezulta de aici ca o voi face? NU. Iti garantez ca nu o voi face. Si stii de ce? Pentru ca nu vreau sa pilotez o astfel de nava. Dar pot sa fac daca imi propun asta.

Si daca acum tu esti convins ca eu bat campii, uitata-te la video care urmeaza.

Acum ce mai ai de spus? Inca mai crezi ca sunt multe lucrurile pe care nu le poti face?

Potentialul mental este activat de mesaje pozitive si pline de incredere. Intre “pot”si “nu pot” exista o diferenta foarte mica, care este si singura de altfel. Ia sa vedem, ai ghicit? Minuscula particula “NU” repetata inconstient te poate face un adevarat impotent sau infirm, in ciuda abilitatilor tale native extraordinare. Exista oameni care isi formeaza convingeri atat de puternice si autolimitative, incat realmente nu pot face lucruri nu pentru ca nu pot, ci pentru ca si-au impus sa nu poata. Exista insa si oameni care au realizat lucruri de neinchipuit, deoarece au stiut sa comunice cu propria lor minte si sa o orienteze adecvat.

Noi toti suntem dotati si avem in arsenalul nostru cea mai puternica arma care este PROPRIUL INCONSTIENT. Orice mesaj transmis cu suficienta incredere in inconstient, acesta va cauta sa il faca real. Problema lui este ca nu face judecati de valoare. Nu sta sa reflecteze si sa opteze sau nu pentru un curs al actiunii. Daca ti-ai propus sa devii un alcoolic, te va imbia mai intai cu o bere, apoi cu alta si tot asa pana cand ve deveni sclavul votcii si vei cauta sa bei spirt tras prin paine. Daca ti-ai propus sa iti dezvolti personalitatea la maximum potentialului tau (si nu doar hai sa vad si eu cum e), te vei orienta catre carti de calitate si oameni de la care sa ai ce invata mai mult decat stii si esti tu ca om.

In loc sa spui : “Nu pot sa imi explorez maximum din potentialul meu”, spune :INCA nu mi-am explorat potentialul meu maxim, dar ma pregatesc sa o fac.”

EVITA CA DIN ACEST MOMENT SA TE MAI SABOTEZI TRANSMITANDU-TI MINTII INCONSTIENTE MESAJE NOCIVE DE TIPUL CELUI DISCUTAT PANA ACUM.

Retine aceasta formula: N-am mai facut asta si pot sa.

Ea inlatura neputinta pe care o introduce “nu pot” (cu esecul ca rezultat previzibil) si mobilizeaza psihicul pentru a identifica si exploata resursele necesare succesului.

Te rog ca de fiecare data cand iti vine in minte sa-ti spui “nu pot” mergi in fata unei oglinzi si spune-ti cu voce tare : NU EXISTA NU POT, EXISTA NU VREAU.

Insa inainte de a-ti spune orice, afla mai intai daca vrei.

Te salut!

Gabriel Vornicu sunt!

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile