Niciodata, si absolut niciodata sa nu te compari cu altcineva

Distribuie:

Share on facebook

Salutare si bine te-am gasit. Comparatia a ajuns sa primeze intre oameni si raman de parere ca acest obicei este unul cat se poate de negativ. M-am prins de cateva ori , fara voia mea:)), comparandu-ma in anumite privinte cu alti oameni din zonele mele de interes. De fiecare data, am observat ca, comparatiile nu erau facute in favoarea mea, ci in defavoarea mea. M-am palmuit repede sa imi revin, si dupa am ramas gandindu-ma cat de nociv poate fi acest comportament.

Cat de nociv?

Hai sa vedem. In primul rand relaxeaza-te, asta conteaza cel mai mult, si mai mult; trage in piept si bucurate de o gura de aer proaspat; acum, imagineaza-ti un domeniu nou de activitate la care te gandesti de mult timp si ti-ar placea la nebunie sa-l faci. Ai nevoie de cineva sa te invete despre noul domeniu. Gasesti pe cineva mult mai experimentat si incepi sa inveti. Dupa un timp incepi sa practici destul de bine noul domeniu insa observi ca sunt cinci mult mai buni ca tine. Cum te simti? ai putea fi neutru, insa daca incepi sa te compari cu cei cinci, este la fel? Oare minte-a ta nu a inceput sa nascoceasca tot felul de motive pentru care ceilalti cinci sunt mai buni? Desigur ca asa e. Totusi spune STOP acum!

Cand tu omule esti atat de minunat, nu mai bine iti vezi te castronul tau?

Un fapt e cert. Si anume ca e mult mai bine sa eviti orice comparatie. Cand te compari in primul rand se distorsioneaza realitatea in asa fel incat cei mai multi isi pierd motivatia si curajul de a inainta, crezand in ei. Ar parerea ca asta distruge respectul de sine al individului intr-o anumita masura.

Eu cred ca este nociva in primul rand ca pentru cei mai multi, comparatia cu alte persoane (de obicei mai pregatite) omoara motivatia. Rar vei vedea oameni care se compara cu cineva de teapa lor. Cei mai multi isi aleg “idoli” care sunt cu mai multa experienta, mai multi bani, un statut social mai inalt etc. Si atunci cand isi expun lipsa anumitor calitati, incep sa se simta neputinciosi si le dispare motivatia de a continua. Pe acestia ii vezi apoi cu morcovul in fund si cu fete planse ca viata e grea si ca toti ii fute. :))

Invata de la cei mai buni, dar niciodata nu te compara cu ei!!!

Pentru a deveni bun intr-un domeniu ai nevoie sa inveti de la cei mai buni. Opreste-te aici. Invata tot ce se poate si devoreaza toata cunoasterea, insa sa nu cazi in capcana de a incepe sa te compari.

Singura comparatie care iti este permisa, este sa te compari cu tine din trecut. Daca acum esti mai bun decat erai inainte, bea in cinstea ta. Comparate tu cu tine si vezi ce trebuie sa imbunatatesti si unde trebuie sa lucrezi mai mult. Tu esti singurul care iti poate masura performanta. Inceteaza sa dai puterea in mainile celor cu care te compari.

Retine !

Daca vrei o m*** buna, nu ti-o da singur!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile