Invata sa “canti” numele persoanelor cu care interactionezi

Distribuie:

Alphaman.ro iti ureaza bine ai revenit in club!


Cum isi aleg chinezii numele viitorului copil?

-Dau drumul unui lighean pe scari si noteaza ce aud.

:)):)):))


O, da ,

Si respir adanc de pe scaunul pe care stau asezat in timp ce simt ca ma afund tot mai mult in gandurile mele care uneori sunt niste ape line si alte ori rauri involburate, dar e ok caci pot simti aerul care imi intra pe nari direct in plamani. Ma gandesc ca e placut sa fii atent la respiratia ta caci de fiecare data o anumita senzatie te face sa te simti chiar bine. Si daca respiratia face sa te simti bine acum, te vei simti bine si mai tarziu deoarece respiratia e permanenta iar asta alimenteaza starea ta de bine.

Care este numele tau?

E placut sa ti-l repeti in minte, nu-i asa? Iti place pentru ca e al tau si pentru ca il ai de atatia ani incat esti unul si acelasi cu el. Pun pariu ca daca s-ar scrie melodii pentru fiecare nume, a ta ar fi cea mai tare. Poate ca am exagerat un pic dar din cate am observat, numele unei persoane e cea mai placuta melodie pe care o asculta.

Nu stiu daca cu ocazia asta ti-ai amintit vreun moment in care la inceputul sau sfarsitul unei intalniri cu cineva, ti-a spus “pa” urmat de numele tau. Pariez ca te-a facut sa te simti foarte bine si ai simtit brusc acea persoana mai apropiata sau ti-a dat senzatia ca va cunoaste-ti de o viata intreaga.

Oamenii de afaceri stiu asta

La seminariile si trainingurile de specializare pentru cei care lucreaza in vanzari, acestia sunt incurajati ca atunci cand prezinta un produs unui client sa i se adreseze acestuia folosindu-i numele mic (daca este posibil. Sunt persoane mai in varsta care considera asta o lipsa de respect. Pentru acele cazuri se folosesc formule de politete si numele de familie). Folosind nume in conversatii, ei stiu ca se creeaza o atmosfera mult mai prietenoasa, iar clientul lasa armele jos fiind mult mai deschis pentru cooperare.

Memoreaza numele oamenilor

Eu personal pana am invatat cele de mai sus, niciodata nu ma sinchiseam sa retin numele persoanelor pe care le cunosteam. Se intampla foarte des sa stau la o masa pe undeva cu oameni noi in grupul nostru, sa fac cunostinta cu ei si in secunda doi sa uit numele lor. O perioada am dat vina pe faptul ca ma lasa memoria din cauza prieteniei mele strans legate cu maria, dar defapt am aflat ulterior ca eu nici macar nu dadeam importanta ce palavragea persoana in fapt atunci cand faceam cunostinta. Pe o ureche intra pe alta iesea, iar apoi trebuia sa intreb din nou “cum ai spus ca te numesti?”.

Da, si imi aduc aminte ca mi s-a intamplat de cateva ori ca persoanele abia cunoscute sa mi se adreseze folosindu-mi numele. Efectul care il provoca asupra mea era foarte placut si prietenesc, simtindu-ma parca o persoana foarte importanta pentru ele. Trebuie sa recunosc ca si asta m-a determinat sa realizez cat de mult schimba relatia cu o persoana doar folosindu-i numele in conversatie.

Si ca sa iti fie mai usor sa retii numele celor pe care abia ii cunosti, poti sa le asociezi cu cele ale unor prieteni. Ca si exemplu, sa zicem ca intalnesti o fata pe care o cheama Andreea. In mintea ta poti sa o asociezi cu o cunostinta sau o prietena pe care o cheama tot Andreea. Astfel iti va fi mai usor sa memorezi, sau daca se intampla sa uiti iti vei aduce aminte imediat ca” ba stai asa ca o cheama exact ca pe prietena mea Andreea”. Mie imi este foarte usor sa procedez asa, dar este probabil ca aceasta tehnica sa nu fie potrivita pentru tine asa ca ai libertatea sa faci cum doresti. Important este sa retii numele.

Retine! 

Numele unei persoane este precum cireasa de pe tort. Retine numele si foloseste-l in conversatii si observa cum se simte persoana cealalta cand te adresezi asa. Observa si atunci cand altcineva foloseste numele tau in conversatii cum te simti.

Asa dar si mai departe pana data urmatoare din viitorul foarte apropiat fi-ti pe val!

 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile