O buna afacere

Distribuie:

Share on facebook

Scoala-te Badmazhab, creatura nedumnezeiasca! bombanea un beduin, in timp ce biciuia o camila care statea lenesa si sfidator in nisip. Daca imi ignori din nou cuvintele, te voi vinde la bazar pentru un tuman (50 de centi) creatura fara valoare, iti jur pe Allah.

Dar nu a trecut nici o zi si beduinul din nou a inceput sa bata lenesul animal. Ceea ce a jurat barbatul s-a intâmplat acum. Trebuia sa-si tina promisiunea. Certându-se cu el insusi, cu camila si cu Mahomed, el a adus animalul la bazar pentru a-l vinde. Regreta promisiunea sa
pripita. Un tuman pentru o camila era mult prea putin. Trebuia sa jure ca o va vinde pentru 100 de tumani. Dar brusc, el a avut o idee cum sa se salveze. A alergat acasa si a adus pisica sa batrâna, pe jumatate oarba. A legat-o de camila si a inceput sa strige prin bazar:

-O camila minunata pentru un tuman! Veniti si o cumparati oameni buni. Nu veti mai vedea o oferta ca aceasta. O camila pentru un tuman!

Dar când cineva se arata interesat, beduinul spunea viclean:

-Camila costa doar un tuman. Dar o vând numai impreuna cu pisica, care costa 99 de tumani!

Pâna seara, beduinul a preamarit camila, impreuna cu insotitorul sau costisitor. O mare multime de oameni s-a adunat in jur si a inceput sa râda de viclenia beduinului, dar nimeni nu vroia sa cumpere camila. In acea seara, beduinul a plecat acasa satisfacut, ducând camila si pisica de o frânghie. El si-a spus:

-Am jurat sa vând camila pentru un tuman. Am facut totul ca sa-mi tin promisiunea, dar
oamenilor nu le-a placut ideea. Lasa-i sa fie pedepsiti pentru faptul ca
juramântul meu nu a fost luat in considerare!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile