Oamenilor prea putin le pasa, totusi iata 5 ponturi care te vor face mai fericit

Distribuie:

Share on facebook

Vocea din capul tau, in termeni de specialitate dialogul interior, este sfetnicul ce nu lipseste niciodata oriunde ai fi. El este mereu acolo si mereu pe pozitie sa intervina chiar si atunci cand nu este cazul. Totusi cu o incapatanare de neoprit isi face prezenta si apare de fiecare data cand gura tace. Nu stiu daca ai observat dar e atat de „dat dracului” incat chiar si atunci cand gura vorbeste este suficient doar sa faci o scurta pauza si imediat apare. E usor de recunoscut caci tocmai acum probabil o voce iti rasuna in cap si spune, ” oare ce vrea sa spuna ?”. Asa-i?

Fericirea si starile interioare prin care trece o persoana este strans legata de ceea ce acea voce spune. Daca vocea interioara este o voce terorizanta, ea te va impiedica sa simti fericirea; dar din fericire aceasta poate fi educata si toata responsabilitatea este a proprietarului si nu invers. Pentru a reusi asta trebuie doar sa fii foarte atent ce lasi sa se discute in mintea ta. In cazul in care iti doresti sa fii mai fericit, uite 5 ponturi sa-i dai vocii tale interioare o educatie corespunzatoare.

Principii generale pentru o viata fericita

Pontul 1. Asa nu!!

De multe ori ne debransam de la fericire deoarece cautam ca totul sa fie perfect, iar daca nu se intampla se transforma in tragedie. Iata cateva exemple:

 • TREBUIE sa reusesti in tot ce faci AlTFEL esti fara valoare (esti inferior /neimportant/slab)
 • TREBUIE sa reusesti in tot ce faci ALTFEL este groaznic.
 • TREBUIE sa reusesti in tot ceea ce faci ALTFEL nu poti suporta acest lucru.

Si acestea pot continua, insa pentru a simplifica cam tot ce EU,CEILALTI SI/SAU VIATA TREBUIE NEAPARAT SA…, nu sprijina starea de fericire ci dimpotriva.

Pontul 2. Iata cum este un dialog interior rational care sprijina fericirea!

 • Ar fi preferabil sa reusesc in tot ceea ce fac. Asta inseamna sa fac tot ceea ce depinde de mine in acest sens. Dar daca nu reusesc nu inseamna ca sunt fara valoare ca om, ci doar ca nu am ales varianta cea mai potrivita, iar asta poate fi schimbata sau imbunatatita pe viitor.
 • Ar fi preferabil ca toti ceilalti sa se comporte corect si frumos cu tine, dar daca nu se intampla asta nu inseamna ca tu sau ei sunteti fara valoare.
 • Ar fi preferabil cand doresti sa faci ceva sa fie placut si usor. Dar daca nu se intampla asta si esuezi poti merge mai departe si sa te bucuri de viata chiar daca este mai greu la inceput.

Pentru a scurta este important sa memorezi ca SINGURUL LUCRU CARE TREBUIE ESTE CA NIMIC NU TREBUIE CU NECESITATE!

Pontul 3. Nucleul nebuniei!

Merita cunoscut pentru a putea fi evitat:

 • Eu trebuie cu necesitate sa…
 • Ceilalti trebuie cu necesitate sa…
 • Viata trebuie cu necesitate sa…

Este lesne de inteles ca e o nebunie sa crezi ca tu, ceilalti sau viata trebuie cu necesitate sa indeplineasca anumite conditii ca tu sa fii fericit. Lucrurile se pot intampla sau nu, iar acceptarea lor in forma in care se gasesc e mai de dorit decat credinta ca cineva sau ceva trebuie sa iti indeplineasca tie dorintele cu necesitate.

Pontul 4. Nucleul sanatatii!

 • Accepta ceea ce nu se poate schimba.
 • Fa tot ceea ce este omeneste posibil sa schimbi ce se poate schimba, amintindu-ti insa ca uneori lucrurile nu TREBUIE sa se intample cum vrei tu!

Fa diferenta intre cele doua.

Pontul 5. Sfaturi pentru o viata rationala si fericita!

 • Sa doresti si sa faci tot ce depinde de tine ca lucrurile sa se intample asa cum vrei tu, dar in acelasi timp sa tii minte ca nu scrie niciunde ca lucrurile TREBUIE cu necesitate sa se intample asa cum vrei tu.
 • Ar fi de dorit ca ceilalti sa te trateze corect dar asta nu inseamna  ca si TREBUIE cu necesitate sa o faca.
 • Ar fi de dorit sa reusesti in tot ceea ce faci, dar asta nu inseamna ca TREBUIE cu necesitate sa reusesti.
 • Ar fi de dorit ca viata sa fie usoara si dreapta, dar asta nu inseamna ca TREBUIE cu necesitate sa fie asa.
 • Daca lucrurile nu se intampla asa cum ti-ai dorit asta nu inseamna ca esti fara valoare ca om ci doar ca ai avut un comportament mai putin performant care probabil poate fi imbunatatit.
 • Daca lucrurile nu se intampla asa cum ti-ai dorit asta nu inseamna ca este o catastrofa (cel mai rau lucru care ti se putea intampla) ci este doar un lucru neplacut, fara ca asta sa insemne totusi ca este cel mai rau lucru care ti se poate intampla si ca nu te mai poti bucura de viata.
 • Este placut sa ai aprobarea si dragostea celorlalti si fa tot ceea ce este omeneste posibil sa le optii, dar aminteste-ti ca si fara ele te poti accepta ca fiinta umana care are dreptul sa se bucure de viata.
 • Este preferabil sa faci lucrurile perfect,dar este omeneste sa faci greseli.
 • Oamenii reactioneaza asa cum doresc ei nu cum doresti tu si aminteste-ti ca ei, ca si tine, nu sunt perfecti.

Ai mai sus 5 pilule “Magice” pe care daca le intelegi si le memorezi vei putea sa iti educi vocea interioara sa gandeasca astfel incat fericirea sa iti apartina.

Retine!

Daca dialogul interior este educat vei avea parte de mult ajutor din partea lui atat in ceea ce tine fericirea ta cat si alte aspecte ale vietii. Fii cu ochii pe el si intreaba-te : Ceea ce aud acum in capul meu ma ajuta sau imi creeaza panica, stres ,etc. ? Fii aproape de el si invata-l sa-ti fie prieten!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile