Scapa acum de durerile de spate!

Distribuie:

Share on facebook

Bine te-am regasit pe alphaman.ro site-ul care te indruma catre succes.


În articolul precedent am vazut care sunt obiceiurile care conduc la apariția durerilor de spate, așa că astăzi vă prezentăm o serie de metode prin care aceste dureri pot fi prevenite. De cele mai multe ori spunem: (eh, nu mai pierd și astăzi timpul cu activități care ar putea să mă ajute în prevenirea durerilor de spate pentru că și așa încă nu mă doare. Mai există și persoane care spun: nu mai vreau să cheltui banii pentru mine, când voi fi nevoit atunci mă voi trata). Există foarte multe argumente pe care le invocăm în fiecare zi, numai ca să nu facem câte ceva pentru corpul nostru. Ceea ce oamenii uită cel mai adesea este că ieșim mai ieftin dacă prevenim instalarea unei dureri de spate decât dacă investim banii în a o trata. Așa că haideți să vedem împreună cam ce lucruri mărunte, dar cu implicații majore putem face pentru profilaxia durerilor de spate.

Evitati sedentarismul!
sports_marketing_and_business_management
În primul rând, luați-vă un angajament și evitați sedentarismul! Există multe metode prin care sedentarismul poate fi combătut: mersul la sală, practicarea sportului preferat, gimnastică de întreținere, înot, mers pe jos prin parc. Este adevărat că foarte mulți dintre noi avem un job static care nu ne permite efectuarea prea multor exerciții fizice însă și aici se poate interveni cu câteva mișcări care să prevină durerile de spate: putem din oră în oră să facem o plimbare de cinci minute fie în afara spațiului de muncă fie de jur împrejurul biroului, putem efectua exerciții de întindere și respectiv de relaxare ale capului și gâtului, putem face genuflexiuni, putem face tot felul de mișcări ale corpului care să ne pună sângele în mișcare și care să detensioneze câtuși de puțin musculatura. Mișcarea este motorul vieții și fiecare minut pe care il oferim acestui tip de activitate reprezintă un plus pentru starea noastră de bine.

Faceți gimnastica de inviorare!

Benefits-of-Yoga-Exercises-For-Health

Se spune că unul dintre lucrurile pe care oamenii de success le fac este mișcarea de dimineață. Gimnastica de înviorare este esențială pentru starea de bine a spatelui prin încălzirea articulațiilor și a mușchilor, pregătind organismul pentru efortul de peste zi. Așa că rezervați-vă 10 – 20 de minute dimineața în care să practicați câteva exerciții, de la simplele mișcări de brațe și de picioare, până la flotări, genuflexiuni, abdomene. Toate acestea vor contribui la creșterea tonusului muscular, a capacității de concetrare prin aportul de oxigen și a capacității de susținere a activităților din timpul zilei.

Invățați să stați corect!
pozitie-scaun(1)
Respectarea pozițiilor corecte în funcție de tipul de activitate pe care îl prestăm va contribui la prevenirea durerilor de spate. Așadar, dacă avem un job la birou, poziția corectă presupune ca spatele să se găsească într-o poziție dreaptă, cu partea cea mai de jos a coloanei vertebrale, lipită de spătarul scaunului, cu unghi de 90 de grade la șold, genunchi și tălpi ( tălpile pot fi și ridicate pe un suport). De asemenea monitorul trebuie să fie poziționat în dreptul ochilor așa încât capul să fie drept și nu cu bărbia în sus sau în jos. Dacă serviciul presupune statul prelungit în picioare, ar fi bine să ne așezăm din când în când sau dacă este posibil să ne întindem pe un pat. De evitat este de stat cu greutatea pe un șold, tendiță care apare atunci când stăm prea mult în picioare. Dormitul este de perferat să se efectueze cu fața în sus sau pe o parte pentru a nu apărea durerea de spate în zona lombară.

Echilibrați greutatea pe care o cărați!
M13.2
Cei care zilnic ridicați sau cărați greutăți, ar fi bine să distribuiți greutatea în mod egal în ambele brațe. Dacă ridicați greutăți de jos, ar fi bine să îndoiți mai întâi genunchii și să prindeți greutatea cât mai aproape de propriul corp, (asigurandu-va ca spatele este drept).

Purtati incaltamintea potrivita!

Dacă doriți ca durerile de spate să vă ocolească, purtați încălțămintea potrivită tipului de activitate pe care o faceți și evitați papucii care pot conduce la apariția durerilor de spate cum ar fi de exemplu tocurile prea înalte. Vorbim de încălțăminte potrivită atunci când de exemplu, alergarea se face cu papucii de alergat, pe șantier purtați încăltămintea specifică și așa mai departe.

Menținerea unei greutăți optime contribuie la starea de bine a coloanei vertebrale, așa că ar fi de dorit să nu scăpați de sub control kilogramele în plus.

Prezentarea la timp la medic și la kinetoterapeut poate preveni instalarea durerilor cornice de spate. Se pot efectua programe de exerciții atât în scop terapeutic dar și pentru prevenire.
Programați-vă măcar o ședință de masaj pe săptămână, iar acesta va contribui la relaxarea musculaturii spatelui și la cedarea contracturilor.

Nu uitați că timpul investit în dumneavoastră conduce la optimizarea calității vieții și a stării de bine.

Așa că până ne întâlnim data viitoare mergeți și bucurați-vă de efectele unui masaj și de aportul de endorfine generat de exercițiile fizice!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL ALPHAMAN

Fii primul care afla noutatile